Livemuziek diverse bands

Datum: vrijdag 16 augustus 2024
Tijd: 16.00 – 22.30 uur

Het dak gaat eraf op de één na laatste dag van Zomer Zinder Bergeijk 2024! Verschillende bands betreden het podium en zorgen ervoor dat de voetjes van de vloer gaan.

Line-up

16.30 – 18.30 uur: Duss
19.00 – 20.00 uur: Bright Minds
20.30 – 22.30 uur: Rock and Roll Junkies on tour

Dusss is een “jonge” band met een oude ziel. Ze spelen de kneiters van “toen” en wat pareltjes van nu.

De band bestaat uit gitarist Rob Geldens, drummer Vic Thijs, bassist Lars Vossebrecker en zangeres Chantal Huisman.

Rob, Lars en Chantal kenden elkaar via gezamenlijke vrienden, zonder van elkaar te weten dat ze muziek maakten. Tijdens een feestje werd dat duidelijk en besloten ze voor vrienden op hun feest een akoestische set te spelen. Dit werd zó goed ontvangen dat ze eind 2023 besloten om verder te gaan ,maar dan voor de volle 100% mèt de onmisbare ritmesectie van drummer Vic. Het is een hecht clubje dat ontzettend veel plezier heeft in het samen muziek maken, en dat zie je Dusss! 

Drie knappe koppen, talentvol en gedreven, dat zijn de mannen van Bright Minds! In de zomer van 2023 bedachten deze mannen uit Valkenswaard dat ze een bandje wilde beginnen. Ze bestempelen hun muziek als wortel rock.

De heren van Bright Minds zonden hun eigen nummer ‘Brother’ in voor de Mentos Grote Prijs van Nederland 2024 en wisten daarmee uit ruim 230 inzendingen vanuit heel Nederland en één van de drie Wildcards te winnen. Daarom mochten ze dit nummer opnemen in de befaamde Wisseloord Studio’s. Met deze opname bereikte Bright Minds vervolgens zelfs de halve finale en stonden ze daarom in mei 2024 in Tivoli Vredenburg.

Rock ’n Roll Junkies laat met de grote, bekende hits van Herman Brood zijn wilde hoogtijdagen herleven! Vijf Brood liefhebbers vonden elkaar begin 2016 in hun bewondering, liefde en respect voor Nederlands grootste rock fenomeen ooit: Herman Brood. 

Inmiddels zijn ze talloze optredens verder en spelen ze de zalen plat: Puur, rauw en onvervalst komen ze allemaal voorbij: I Love You Like I love Myself, Never Be Clever, Ladykiller, Tattoo Song, Sleeping Bird, Dope Sucks, Rock & Roll Junkie, Street, Saturday Night, Get Lost, etc.